wtorek, 8 czerwca 2010

Hamelman Challenge część II rozmaitości różowe.

Dziś zapraszam Was na kolejną część naszej przygody z chlebami J.Hamelmana. Rozdział rozmaitości to wędrówka przez różne kraje świata tropem pieczywa. Mamy tu między innymi francuskie brioszki i malownicze fougasse, solidny przegląd włoskiego pieczywa, amerykańskie a przecież polskie bajgle i bialys, indyjskie parathy, irlandzki chleb na sodzie. Nie obrażą się też Anglicy i Niemcy. Zresztą niemieckie precle to nasz faworyt. A to za sprawą zasady sodowej, w której zamacza się ciasto przed pieczeniem. Jakto? Przecież to żrące! Nie miałeś chemii? O tym we wczorajszym w poście z przepisem. Jeszcze raz serdecznie zapraszam. Pojawiają się też nowe przepisy w rozdziale Levain.
Z czasem kliknięcie na zdjęcie odeśle Was do przepisu. Dziś tylko nieliczne: brioszki, fougasse, parathy, zapraszam








10 komentarzy:

  1. No nie mogę z Wami :D
    Z niecierpliwością czekam na aktywny link :D

    OdpowiedzUsuń
  2. No, no, no! Nie mam słów. A mogę wybrać? To wybieram - brioszki za nazwę i czubek-kulkę; witrażyk - mój mister faworyt, a poczęstuję się grissini. A czy można nie tylko wirtualnie?

    OdpowiedzUsuń
  3. Polko: no! Czyli jeśli nie makaron jest ok. Jest już parę aktywnych, ale ty? Ty chyba nie musisz korzystać. Lepiej wytypuj co do poprawy ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja tez czekam na linki!
    Wspaniałości serwujesz, aż zgłodnialam...a u mnie dzisiaj pezpiekarnikowo, mamy upał!:)))

    OdpowiedzUsuń
  5. ło matko ale cuuuda, bardzo podobują mi się bułeczki maślane i krzyżykowe, ale i tak chleby Waszego wykonania rządzą (:

    przyszłam też się pochwalić ;P zdałam pierwszo-terminowo zarówno praktykę i teorię z anaty xD

    OdpowiedzUsuń
  6. O rajciu,ale cudeńka! Wszystko mi się bardzo, bardzo podoba!:))

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszystko wyglada absolutnie wspaniale! Gratulacje :) Nie umiem wybrac; chcialabym sprobowac wszystkiego po trochu.

    OdpowiedzUsuń
  8. Kass ja też w sumie truskawki jedynie podjadam.

    Viri: gratulacje. A na krzyżykowe i maślane postaram się szybko przepis wstawić.

    Dziewczyny: mam nadzieję, że na coś się przyda moje podsumowanie.

    OdpowiedzUsuń
  9. a na krzyżykowe i maślane to ja przepisy mam bo 'Bread' stoi na mojej półce (: tyle że dopiero na wakacjach siem skuszem (;

    OdpowiedzUsuń
  10. Chyle czola... Jestem pod wielkim wrazeniem za kazdym razem gdy tu wchodze. Wspanialosci Narzeczono :)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące składników i przepisów. Uwagi przyjmuję. Złośliwe oznaczam jako spam. Podobnie traktuje komentarze z linkiem typu zajrzyj do mnie, zapisz się do mnie, zapraszam na konkurs. Anonimie przedstaw się! Dziękuję za odwiedziny. Gospodarna narzeczona i czasem On i zawsze Ono.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin