Dziś zapraszam Was na kolejną część naszej przygody z chlebami J.Hamelmana. Rozdział rozmaitości to wędrówka przez różne kraje świata tropem pieczywa. Mamy tu między innymi francuskie brioszki i malownicze fougasse, solidny przegląd włoskiego pieczywa, amerykańskie a przecież polskie bajgle i bialys, indyjskie parathy, irlandzki chleb na sodzie. Nie obrażą się też Anglicy i Niemcy. Zresztą niemieckie precle to nasz faworyt. A to za sprawą zasady sodowej, w której zamacza się ciasto przed pieczeniem. Jakto? Przecież to żrące! Nie miałeś chemii? O tym we wczorajszym w poście z przepisem. Jeszcze raz serdecznie zapraszam. Pojawiają się też nowe przepisy w rozdziale Levain.
Z czasem kliknięcie na zdjęcie odeśle Was do przepisu. Dziś tylko nieliczne: brioszki, fougasse, parathy, zapraszam
Z czasem kliknięcie na zdjęcie odeśle Was do przepisu. Dziś tylko nieliczne: brioszki, fougasse, parathy, zapraszam
No nie mogę z Wami :D
OdpowiedzUsuńZ niecierpliwością czekam na aktywny link :D
No, no, no! Nie mam słów. A mogę wybrać? To wybieram - brioszki za nazwę i czubek-kulkę; witrażyk - mój mister faworyt, a poczęstuję się grissini. A czy można nie tylko wirtualnie?
OdpowiedzUsuńPolko: no! Czyli jeśli nie makaron jest ok. Jest już parę aktywnych, ale ty? Ty chyba nie musisz korzystać. Lepiej wytypuj co do poprawy ;-)
OdpowiedzUsuńJa tez czekam na linki!
OdpowiedzUsuńWspaniałości serwujesz, aż zgłodnialam...a u mnie dzisiaj pezpiekarnikowo, mamy upał!:)))
ło matko ale cuuuda, bardzo podobują mi się bułeczki maślane i krzyżykowe, ale i tak chleby Waszego wykonania rządzą (:
OdpowiedzUsuńprzyszłam też się pochwalić ;P zdałam pierwszo-terminowo zarówno praktykę i teorię z anaty xD
O rajciu,ale cudeńka! Wszystko mi się bardzo, bardzo podoba!:))
OdpowiedzUsuńWszystko wyglada absolutnie wspaniale! Gratulacje :) Nie umiem wybrac; chcialabym sprobowac wszystkiego po trochu.
OdpowiedzUsuńKass ja też w sumie truskawki jedynie podjadam.
OdpowiedzUsuńViri: gratulacje. A na krzyżykowe i maślane postaram się szybko przepis wstawić.
Dziewczyny: mam nadzieję, że na coś się przyda moje podsumowanie.
a na krzyżykowe i maślane to ja przepisy mam bo 'Bread' stoi na mojej półce (: tyle że dopiero na wakacjach siem skuszem (;
OdpowiedzUsuńChyle czola... Jestem pod wielkim wrazeniem za kazdym razem gdy tu wchodze. Wspanialosci Narzeczono :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!