Mini brownies
Doskonałe na prowiant czy wycieczkę, mieszczą się w kieszeni.
-200g dobrej gorzkiej czekolady
-200g masła
-300g cukru ( użyłam jasnego trzcinowego)
-100g mąki
-6 jajek
-kropla wanilii
-solidna garść orzechół włoskich
Na parze rozpuścić czekoladę i masło, aż powstanie gładka masa. W misce ubić jajka z cukrem do białości. Wlać powoli czekoladową masę. Dodać mąkę i wanilię, dobrze wymieszać. Na koniec wsypać orzechy. Napełniać foremki do mini muffinów wyłożone papilotkami. Piec w temp. 190-200 st. C przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika i poczekać, aż wystygną. Z tych proporcji wyszło około 100 babeczek, które przechowywały się około pięc dni, nie tracą wilgotności.
-200g masła
-300g cukru ( użyłam jasnego trzcinowego)
-100g mąki
-6 jajek
-kropla wanilii
-solidna garść orzechół włoskich
Na parze rozpuścić czekoladę i masło, aż powstanie gładka masa. W misce ubić jajka z cukrem do białości. Wlać powoli czekoladową masę. Dodać mąkę i wanilię, dobrze wymieszać. Na koniec wsypać orzechy. Napełniać foremki do mini muffinów wyłożone papilotkami. Piec w temp. 190-200 st. C przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika i poczekać, aż wystygną. Z tych proporcji wyszło około 100 babeczek, które przechowywały się około pięc dni, nie tracą wilgotności.
ja swój rok szkolny skonczylam miesiac temu:) czy to tez sie liczy i moge sie poczestowac? :)
OdpowiedzUsuńviridianka
http://cioccolatogatto.blox.pl/html