sobota, 14 stycznia 2012

Byle do wiosny czyli trwa właśnie zapowiadana przerwa.

Wszystkim moim czytelnikom przypominam, że trwa właśnie zapowiadana przerwa. Do zobaczenia w kwietniu, mam nadzieję. Trzymajcie kciuki i pamiętajcie o kruchym.
Gospodarna Narzeczona

13 komentarzy:

  1. Czekam na powrót..do miłego...

    OdpowiedzUsuń
  2. Gospodarna Narzeczono, dziękuję za inspirację i wiedzę. Uczymy się piec bochenki :). Trzymam kciuki. Pozdrawiam A

    OdpowiedzUsuń
  3. ale fajne ciasteczka/krakersy na tym 9 zdjęciu
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Uśmiecham się do was.
    A; Bardzo się cieszę i życzę wytrwałości w pieczeniu.

    Margot: A konfiture dedykowana widziałą? ( zdjęcie to krakersy wieloziarniste, które były juz tutaj http://nakruchymspodzie.blogspot.com/2011/09/wodowanie-i-zeglarski-suchar.html

    OdpowiedzUsuń
  5. widziałam , widziałam i skomentowałam
    a to zaraz obejrzę krakersy

    OdpowiedzUsuń
  6. trzymam kciuki! jako regularna czytelniczka, dzieki dedukcji mam pewne przypuszczenia, że za słowo które się zaczyna na "S". ale może się mylę:). czekam z niecierpliwością na dalsze wpisy, powodzenia!

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonimowy może i na S, choć jakoś nie kojarzę, ale może to wynik sfokusowania zasobów intelektualnych na jeden temat.

    Margot: one są całkiem niezłe, takie siermiężne, ale mieszałam już różne zestawy ziaren i zawsze znikały szybko.

    OdpowiedzUsuń
  8. Do kwietnia tak daleko :( A ja uwielbiam tu zaglądać. No cóż, trudno, trzeba będzie sobie jakoś z tym poradzić. Do zobaczenia :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Narzeczono, do zobaczenia.

    Mam nadzieje, że nic złego z Tobą się nie dzieje.

    WRACAJ! Zimno tu i jakoś pusto.
    M

    OdpowiedzUsuń
  10. w jakiej firmy garnkach zeliwnych gotujesz i czy możesz wyrazić swoja opinie o tych garnkach, masz ich chyba kilka i patelnie dwuuchwytową taka pomaranczowa , jest na zdjeciach na stronie głównej. Pozdr a.

    OdpowiedzUsuń
  11. Wrócę wrócę ;-)))
    Azka nie mam wielu garnków żeliwnych. Najbardziej lubię niestety le creusety ( nie kupować w Polsce!!!), ale po prostu tak mi się dostało.
    Ten: http://nakruchymspodzie.blogspot.com/2011/02/julia-child-i-pokancerowana-kaczka-z.html to duży rondel, bez emalii w środku, całkiem lekki jak na żeliwo ( cienkie żeliwo) i doskonały, taki garnek, co to stoi sobie na kuchni, a my wrzucamy, gadamy, zapominamy a potrawa i tak się udaje. Kiepsko zmywa się tylko po robieniu tofu.

    Ten:http://nakruchymspodzie.blogspot.com/2011/03/dla-tintin-tarty-tatin.html to forma do tarty tatin, emaliowana od środka. całkiem miła w użyciu, choć zbędny gadżet.

    Ten: http://nakruchymspodzie.blogspot.com/2011/10/dyniowe-zupy-na-festiwal.html
    to garnek ceramiczny, bardzo dobry bo można gotować na gazie i potem wstawić do piekarnika. Nieco zawiódł moje oczekiwania, często się w nim przypala.

    Mam też żeliwną patelnię jakiejś nieznanej mi szwedzkiej firmy, ciężka, solidna, ma już z 10 lat i bardzo dobrze nam służy. Wspaniale szklić na niej cebule dusić warzywa, nie nadaje się do jajecznicy - ścina się zanim pomyśliszhttp://nakruchymspodzie.blogspot.com/2011/10/dyniowe-zupy-na-festiwal.html i naleśników - za ciężka do manewrowania poza tym super.

    Jest jeszcze maleńki rondelek Wiliam and Sonoma ( amerykański sklep) używany do gotowania ryżu, w zasadzie bezobsługowo. Bardzo dobry ma już 3 lata, nieco otłukła mu się emalia po upadku na kafelki, ale jest wytrzymały, a używany prawie codziennie. tutaj:http://nakruchymspodzie.blogspot.com/2011/10/dyniowe-zupy-na-festiwal.html

    Myślę, że garnki znanych form są raczej porównywalne, a tych mniej znanych też można trafić na coś dobrego.

    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  12. Trzymamy i pamietamy! I tesknimy...

    Radosnych i pogodnych Swiat!

    OdpowiedzUsuń

Chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące składników i przepisów. Uwagi przyjmuję. Złośliwe oznaczam jako spam. Podobnie traktuje komentarze z linkiem typu zajrzyj do mnie, zapisz się do mnie, zapraszam na konkurs. Anonimie przedstaw się! Dziękuję za odwiedziny. Gospodarna narzeczona i czasem On i zawsze Ono.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin