tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post8508064564026476599..comments2024-01-14T09:45:45.220+01:00Comments on Na kruchym spodzie: Pierwszy chleb. Semolina.Gospodarna narzeczonahttp://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-54147291200868901922011-03-16T09:10:48.813+01:002011-03-16T09:10:48.813+01:00Trocikbeatko; A widzisz, ja się nie zgodzę, co inn...Trocikbeatko; A widzisz, ja się nie zgodzę, co innego anonim anonimowy, a co innego z nickiem. Wtedy jeśli na przykład ponownie zapytasz mnie o coś, będę wiedziała, że to ty. A poza tym babcia mnie uczyła by się przedstawiać, takie nawyki starej daty.<br />A przepis przejrzę i ewentualnie naniosę poprawki, choć mi wydał się jasny. Cieszę się, że chleb się udał.<br />Pozdrawiam. GNGospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-17585049258674066302011-03-14T22:10:21.677+01:002011-03-14T22:10:21.677+01:00Chlebek wyszedl pyszny,aromatyczny glownie mysle p...Chlebek wyszedl pyszny,aromatyczny glownie mysle przez dodatek prazonego sezamu. Dziekuje za odpowiedz i przepis.Moge sie przedstawic,tylko nie rozumiem co to zmienia;))w necie wszyscy jestesmy jednak dla siebie anonimowi.A co do opisow wykonania w przepisach- warto wprowadzac poprawki, jesli sa przeoczenia. To sie przytrafia nawet najlepszym.A tak poza wszystkim ,strona jest swietnie prowadzona, wasmienite przepisy. Gratuluje pasji.Lubie popelnic czasem wlasny wypiek chlebowy. Zakwas prowadze juz od 2 lat. Zarazila mnie internetowa Mirabelka. Eksperymentuje tez z przepisami Dany.Raczej z powodzeniem.Chlebki smakuja rodzince. Bardzo lubie odwiedzac chlebowe stronki. Pozdrawiam.trocikbeatkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-52384995454340184172011-03-11T09:34:27.964+01:002011-03-11T09:34:27.964+01:00Anonimowy (przedstaw się na przyszłość bardzo pros...Anonimowy (przedstaw się na przyszłość bardzo proszę): Niestety nie zawsze mogę odpowiedzieć od razu. Ale chyba można było znaleźć odpowiedź w innych wpisach o chlebach. Zasada jest taka, jesli chleb fermentuje dłużej niż godzinę to zwykle raz lub dwa razy w trakcie go składamy w równych odtępach. Nie jest to konieczne, ale skłądanie wzmacnia strukturę ciasta, co przy polskich mąkach wydaje się nieodzowne. Nie ma sensu skłądanie w odstępach krótszych niż 45 minut, bo wtedy ciasto nie zdąży dojrzeć, urosnąć.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-26071318356228261032011-03-10T09:29:09.371+01:002011-03-10T09:29:09.371+01:00..."i odstawiamy do fermentacji na 2 godziny......."i odstawiamy do fermentacji na 2 godziny.Po godzinie skladamy.......i formujemy podlozny bochenek." Mam pytanie: po pierwszej godzinie fermentacji i pierwszym skladaniu juz formujemy bochenek?A mialo byc 2 godziny fermentacji.Domyslam sie, ze po pierwszym skladaniu , odstawiamy jeszcze na 1 godz. i dopiero skladajac drugi raz po 2 godzinie , formujemy bochenek i odstawiamy do wyrastania na kolejne 2 godziny?Prosze o odpowiedz . Dzis pieke go po raz pierwszy,i wlasnie mam zamiar tak zrobic.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-4293140989044797352010-01-02T12:43:53.788+01:002010-01-02T12:43:53.788+01:00My też bardzo lubimy ten chlebek :-)My też bardzo lubimy ten chlebek :-)Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-36496228110894363262010-01-02T10:43:14.977+01:002010-01-02T10:43:14.977+01:00U nas też noworoczny 1szy był Hamelmana :) Vermont...U nas też noworoczny 1szy był Hamelmana :) Vermont s., w wersji z pszenną razową.<br />PS. M obiecał, że jeśli kiedyś pojedziemy do Vermont, pójdzie ze mną na kurs :)ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-35368645388084395512010-01-02T00:25:52.178+01:002010-01-02T00:25:52.178+01:00Bardzo lubię ten chleb Hamelmana.
Piękny bochenek:...Bardzo lubię ten chleb Hamelmana.<br />Piękny bochenek:)<br /><br />Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku!Patrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-47067220901871289792010-01-01T23:37:44.470+01:002010-01-01T23:37:44.470+01:00Och! Śliczny! To Ci się upiekło! ;)Och! Śliczny! To Ci się upiekło! ;)Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-82178078830673674882010-01-01T20:28:46.085+01:002010-01-01T20:28:46.085+01:00Bardzo piękny chleb. A ja po Twoich relacjach nie ...Bardzo piękny chleb. A ja po Twoich relacjach nie mogę przestać marzyć o wycieczce do Hamelmana, ach...<br />Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :)Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-5759984264524712682010-01-01T20:28:05.870+01:002010-01-01T20:28:05.870+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.com