tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post1782047829880079012..comments2024-01-14T09:45:45.220+01:00Comments on Na kruchym spodzie: Zaproszenie do Weekendowej Piekarni #63Gospodarna narzeczonahttp://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-64078131592624764022010-03-05T18:43:22.142+01:002010-03-05T18:43:22.142+01:00Z opóźnieniem, ale upiekłam i chlebek:
http://muf...Z opóźnieniem, ale upiekłam i chlebek:<br /><br />http://muffingirl.blox.pl/2010/03/Pain-breton-czyli-Weekendowa-Piekarnia-63.html<br /><br />i flamiche:<br />http://muffingirl.blox.pl/2010/03/Flamiche-czyli-Weekendowa-Piekarnia-63-cd.html<br /><br />Obydwie propozycje bardzo nam smakowały, a flamiche jutro powtarzam na specjalne życzenie rodzinki :)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie - muffingirlmuffingirlhttps://www.blogger.com/profile/10764334545089204240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-85029781756765121802010-02-23T12:20:03.576+01:002010-02-23T12:20:03.576+01:00Upieklam,byl pyszny ,ale niestety zdjecia mi nie w...Upieklam,byl pyszny ,ale niestety zdjecia mi nie wyszly :(zapbookhttps://www.blogger.com/profile/05679278259985659883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-7190285756173776892010-02-23T10:59:33.021+01:002010-02-23T10:59:33.021+01:00Upieczony i wpisany!
http://www.beawkuchni.com/20...Upieczony i wpisany!<br /><br />http://www.beawkuchni.com/2010/02/pain-breton-i-wp-63.html<br /><br />Dziekuje za te pyszna propozycje :)<br />U mnie oczywiscie nie tak piekny jak Twoj, ale za to barrrdzo smaczny :)<br /><br />Pozdrawiam!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-17006316953863110142010-02-19T21:39:03.371+01:002010-02-19T21:39:03.371+01:00I jest:)
http://galeriachleba.blogspot.com/2010/0...I jest:) <br />http://galeriachleba.blogspot.com/2010/02/pain-breton.htmlWaniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-16711691867920560832010-02-18T21:54:59.720+01:002010-02-18T21:54:59.720+01:00Ha!
Upiekłam:)
Pysznie pachnie, jak na razie.
Uwie...Ha!<br />Upiekłam:)<br />Pysznie pachnie, jak na razie.<br />Uwielbiam mąkę gryczną. Ma taki niesamowcie przyjemny, orzechowy posmak:)<br />Pozdrawiam. Jutro przedstwawię go w Galerii ChlebaWaniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-35069868919499373292010-02-17T17:15:00.557+01:002010-02-17T17:15:00.557+01:00Na przykład tutaj robiłam tartę na drożdżowym i do...Na przykład tutaj robiłam tartę na drożdżowym i dobrze była wypieczona.<br />http://nakruchymspodzie.blogspot.com/2009/05/pojdzmy-razem-na-targ.htmlGospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-70722495567838800292010-02-17T17:13:32.220+01:002010-02-17T17:13:32.220+01:00Margot: Przyznam, że nie wiem. Jeśli o mnie chodzi...Margot: Przyznam, że nie wiem. Jeśli o mnie chodzi. Wydaje mi się, że ciasto przy tym czasie piezenie powinno być dość cienkie, ale ja nie lubię takiego rozmiękłego o nadzienia ciasta. A pory po wierzchu dobrze wypieczone. Liczę, Margot, że coś wydumasz i ja się jeszcze nauczę. Bo Flamiche wydał mi się obiecujący.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-19094490448718337622010-02-17T17:10:47.364+01:002010-02-17T17:10:47.364+01:00a to super, i takie postne będę mogla prawnie na...a to super, i takie postne będę mogla prawnie nazwać Flamiche ?<br />Hm , wiesz pory i orzechy włoskie to jest tomargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-40267872678773539802010-02-17T15:53:47.624+01:002010-02-17T15:53:47.624+01:00Tatter,
Widziałam też ten Floron i brzmi ciekawie...Tatter, <br />Widziałam też ten Floron i brzmi ciekawie, notuje do wypróbowania. Tu jak sama widzisz nie byłoby podstępu ;-)<br />Cieszę się że upieczesz. Ciekawam twoich wszelkich uwag.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-90894981773263377222010-02-17T00:05:00.051+01:002010-02-17T00:05:00.051+01:00Ja, ja sie przylaczam. Smakowal mi Pain Breton Ber...Ja, ja sie przylaczam. Smakowal mi Pain Breton Bertineta, wiec powotrze z przyjemnoscia.<br /><br />PS Widze, ze dostalas maila :DTatterhttps://www.blogger.com/profile/17607712445910048839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-41166184028026337332010-02-16T23:43:41.000+01:002010-02-16T23:43:41.000+01:00Polka, czego jednego ci brakuje? Pora? Hmmm, mam c...Polka, czego jednego ci brakuje? Pora? Hmmm, mam ci wysłać pora?Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-92066186203981073182010-02-16T23:40:45.084+01:002010-02-16T23:40:45.084+01:00Ja nawet jednego nie mam a co dopiero dwa?? :)))
W...Ja nawet jednego nie mam a co dopiero dwa?? :)))<br />W weekend jestem w domu może w końcu się przyłączę??Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-13667154401564444042010-02-16T20:55:30.002+01:002010-02-16T20:55:30.002+01:00Aaaaaaaaaaa boczek. To sobie pomijaj. Pieczarki? a...Aaaaaaaaaaa boczek. To sobie pomijaj. Pieczarki? ale chyba same pory są na tyle smakowite.Ja lubię też orzecha włoskiego w duecie z porem. Albo taką gruszkę. Ale Margot, co ja ci będę ty sama najlepiej wiesz.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-73262465195821402272010-02-16T20:53:28.089+01:002010-02-16T20:53:28.089+01:00a mi śmietana nie przeszkadza , ja dumam czy mogę...a mi śmietana nie przeszkadza , ja dumam czy mogę pominąć boczek ?margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-61550336647521137252010-02-16T19:06:24.488+01:002010-02-16T19:06:24.488+01:00Lu, Kass polecam oba pzrepisy.
JEST UWAGA OD TATT...Lu, Kass polecam oba pzrepisy.<br /><br />JEST UWAGA OD TATTER: maka gryczana lubi być napowietrzona, należy ją przesiać trzykrotnie.<br /><br />Margot: ja jestem purystka przepisowa i z innymi nadzieniem to nie będzie flamiche. idea białej pizzy jest właśnie że ona na śmietanie. Ale rób jak chcesz. Robiłam kiedyś na drożdżowym tarta prowansalską, sprawdź sobie też ciekawe nadzienie, choć niesezonowe.<br /><br />Iv, ja chyba nie wytłumaczę tego słowami. No po prostu bierzesz kawał ciasta i walisz nim o blat. Blat ma być czysty tj bez mąki i tłuszczu. Film jest tu jak najbardziej pomocny. To trzeba zobaczyć. Dopóki człowiek nie zobaczy, trudno uwierzyć, że to działa. To ciasto nie jest jakoś bardzo luźne, także spokojnie można je wyrabiać zwyczajnie. <br /><br />Aklat: kuszę. A jak później to nic się chyba nie stanie, co Margot?Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-4429031603723596562010-02-16T17:52:01.952+01:002010-02-16T17:52:01.952+01:00Bardzo ciekawe propozycje! chyba się skuszę, taa s...Bardzo ciekawe propozycje! chyba się skuszę, taa skusze się na pewno, mam tylko nadzieje ze sie wyrobie w weekend ;-)aklathttps://www.blogger.com/profile/01958309218380883197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-10338898104127447502010-02-16T16:47:01.393+01:002010-02-16T16:47:01.393+01:00Wezmę udział, oj wezmę:))Wezmę udział, oj wezmę:))Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-51839152123685181392010-02-16T14:37:34.553+01:002010-02-16T14:37:34.553+01:00oh już sobie poczytałam u Tatter. Bez obejrzenia f...oh już sobie poczytałam u Tatter. Bez obejrzenia filmu się jednak nie obejdzie :)Ivhttps://www.blogger.com/profile/15379460624728543125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-33380472219703268792010-02-16T14:28:51.561+01:002010-02-16T14:28:51.561+01:00myślę, że tym razem i ja się dołączę, zwłaszcza ze...myślę, że tym razem i ja się dołączę, zwłaszcza ze kupiłam mąkę gryczaną w Almie po prostu. A może tak kilka słów metodzie Bertineta, żeby filmu nie trzeba było oglądać?:)Ivhttps://www.blogger.com/profile/15379460624728543125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-910440617444279942010-02-16T13:28:23.949+01:002010-02-16T13:28:23.949+01:00fiu , fiu , tak , tak , bardzo fajny ten chleb będ...fiu , fiu , tak , tak , bardzo fajny ten chleb będzie , tak czuje <br />p.s a do tej białej pizzy inne nadzienie może być ?bo nie wiem ile mam tego Pate fermentee robić?margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-70843721700251891272010-02-16T12:37:55.472+01:002010-02-16T12:37:55.472+01:00Fiu Fiu, fajne. A komentarz o dwóch kamieniach bos...Fiu Fiu, fajne. A komentarz o dwóch kamieniach boski ;)ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-19756708482097420252010-02-16T12:21:39.503+01:002010-02-16T12:21:39.503+01:00bardzo propozycja mi sie podoba,wiec oczywiscie up...bardzo propozycja mi sie podoba,wiec oczywiscie upieke :)zapbookhttps://www.blogger.com/profile/05679278259985659883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-52618947780023026672010-02-16T11:11:58.302+01:002010-02-16T11:11:58.302+01:00Im mam mniej czasu tym ciekawsze propozycje :) czy...Im mam mniej czasu tym ciekawsze propozycje :) czy dam rade nie wiem , ale na pewno będę się starała ;DSzarlotekhttps://www.blogger.com/profile/16253183935486754873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-37303431609326535312010-02-16T10:18:35.631+01:002010-02-16T10:18:35.631+01:00Propozycje w moim stylu...zrobię ocziwiście i chle...Propozycje w moim stylu...zrobię ocziwiście i chleb i pizzę...kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-73846042892314224182010-02-16T10:06:41.024+01:002010-02-16T10:06:41.024+01:00Piękna propozycja, miałam nie robić w tym tygodniu...Piękna propozycja, miałam nie robić w tym tygodniu bo czasu mało ale weszłam tu na swoje nieszczęście ;)Luhttps://www.blogger.com/profile/13112556362889699518noreply@blogger.com