tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post8282565065633280852..comments2024-01-14T09:45:45.220+01:00Comments on Na kruchym spodzie: Konfitura i chutney z zielonych pomidorów.Gospodarna narzeczonahttp://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-37581600285284121532010-09-25T19:19:17.511+02:002010-09-25T19:19:17.511+02:00Urocze, oryginalne słoiczki.
Przepis ląduje w kaje...Urocze, oryginalne słoiczki.<br />Przepis ląduje w kajeciku. <br /><br />serdeczności<br />M.Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-35146409043660082292010-09-25T08:36:59.790+02:002010-09-25T08:36:59.790+02:00Anno: A tam jest jakaś trucizna? Przyznam,że nie p...Anno: A tam jest jakaś trucizna? Przyznam,że nie poczułam.<br /><br />Ptasiu, też się pytam po co? ja nie usunęłam przynaje.<br /><br />Margot, albo wytnij, wklej, dopasuj, drukuj.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-90505747012309198442010-09-23T09:11:12.658+02:002010-09-23T09:11:12.658+02:00Ja kiedyś - wieki temu - też próbowałam robić smaż...Ja kiedyś - wieki temu - też próbowałam robić smażone zielone i też się rozczarowałam :) A książka niestety kojarzy mi się teraz też źle, bo z pobytem w szpitalu. <br />Z innych zielonych to czasem moja ciocia podrzuca mi marynowane, w plastrach, z cebulą. Ten Twój chutney mi się podoba, ale po co usuwać liście curry? One nie zmiękną tam w tej reszcie? Bo jak zmiękną to bdb są.<br />Co do naklejek: wydrukować na komputerze?ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-24954893489700935992010-09-23T02:54:06.793+02:002010-09-23T02:54:06.793+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Annahttps://www.blogger.com/profile/12953723186923706371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-52507680346577367582010-09-23T02:53:10.970+02:002010-09-23T02:53:10.970+02:00Parze pomidory pokrojone w czastki goraca woda - p...Parze pomidory pokrojone w czastki goraca woda - podobno nieco trucizny w ten sposob ubywa. Czy ktos ma lepszy sposob?Annahttps://www.blogger.com/profile/12953723186923706371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-51233911208511867442010-09-22T20:15:11.131+02:002010-09-22T20:15:11.131+02:00Ba, można , można , ale jak się takie coś robi? Wy...Ba, można , można , ale jak się takie coś robi? Wygląda trochę jak pieczątkamargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-1122408210703027372010-09-22T17:34:57.858+02:002010-09-22T17:34:57.858+02:00Moje drogie, no ja pomidory miałam z krzaka. Także...Moje drogie, no ja pomidory miałam z krzaka. Także nie mogłam ich nie wykorzystać. A etykietki przyznaję amerykańskie ;-)<br /><br />Tili: czy naprawdę warto? Hmmm co kto lubi. Jak masz przepłacać kup se śliwek.<br /><br />Viri: dobrze, że choć maleństwo się nie zagubiło.<br /><br />Kucharnio Aniu: może pod koniec jesieni będą tańsze, bo i tak by nie dojrzały.<br /><br />A etykietki to można chyba zrobić samemu czy nie?<br /><br />A ja polecam chutney pysznie indyjski i orzeźwiający.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-72661869288719166082010-09-22T17:14:58.925+02:002010-09-22T17:14:58.925+02:00o kurcze jakie tiu szaleństwo pomidorowe i na dokł...o kurcze jakie tiu szaleństwo pomidorowe i na dokładkę zielone<br />A skąd Panienka ma te etykiety na słoiki , bo cudne sąmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-10343544134790848242010-09-22T15:48:18.199+02:002010-09-22T15:48:18.199+02:00Rewelacja! Zarówno pierwszy, jak i drugi przepis. ...Rewelacja! Zarówno pierwszy, jak i drugi przepis. Choć przyznam, że szczególnie ciekawi mnie ta konfitura; do tego z wanilią. Cudnie!<br /><br />A że całkiem niedawno widziałam zielone pomidory na targu, to kto wie?... ;))<br /><br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-29915014803396999402010-09-22T13:55:40.426+02:002010-09-22T13:55:40.426+02:00Zrobilabym taka konfiture. Bardzo spodobala mi sie...Zrobilabym taka konfiture. Bardzo spodobala mi sie nazwa "figi dla ubogich". Podejrzewam jednak, ze dostanie zielonych pomidorow bedzie graniczylo tu z cudem :) Mimo to rozejrze sie.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-76509798662865646972010-09-22T12:50:30.616+02:002010-09-22T12:50:30.616+02:00Och, zielone pomidory! Marzę o takiej konfiturze, ...Och, zielone pomidory! Marzę o takiej konfiturze, może uda się tej jesieni! A słoiczki i nalepki pierwsza klasa:)<br />Pozdrawiam!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-26536264013556541832010-09-22T12:34:17.022+02:002010-09-22T12:34:17.022+02:00nie wiem na którą wersje bym się zdecydowała gdyby...nie wiem na którą wersje bym się zdecydowała gdybym dorwała niedojrzałego pomidora, obie brzmią świetnie.<br />a nalepki rzeczywiście boskie, dziś się przekonałam na żywo - list przyszedł! dziękuję :*viridiankahttps://www.blogger.com/profile/16986081722079953655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-34196640633667310112010-09-22T12:15:27.234+02:002010-09-22T12:15:27.234+02:00właśnie czegoś takiego szukałam, znaczy się fajneg...właśnie czegoś takiego szukałam, znaczy się fajnego przepisu na konfiturę z zielonych pomidorów :))<br />dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)))Annahttps://www.blogger.com/profile/17664477233971640714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-69736886635975099542010-09-22T12:00:11.222+02:002010-09-22T12:00:11.222+02:00Ja uwielbiam konfiturę z zielonych pomidorów!W tym...Ja uwielbiam konfiturę z zielonych pomidorów!W tym roku chyba jej jednak nie zrobię,bo zielone pomidory chyba droższe od fig.<br />Słoiczki urocze!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-41260809895385937642010-09-22T11:36:07.110+02:002010-09-22T11:36:07.110+02:00Ja uwielbiam, co tam - ubóstwiam te Twoje nalepki ...Ja uwielbiam, co tam - ubóstwiam te Twoje nalepki :) No cudowne po prostu :)<br />A co do zielonych pomidorów to ja się tylko na nie w tym roku gapiłam na straganach - uroczo wyglądały, ale cena mnie odstraszała. Naprawdę warto się w nie zaopatrzyć?<br /><br />A wiesz, że słoiczek z taką nalepką, choć inną zawartością już w sobotę będzie otwierany i rogaliki topielcowe będę znów próbować upiec :) Buuuziak cieplutki :*Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.com