tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post6050924335445014193..comments2024-01-14T09:45:45.220+01:00Comments on Na kruchym spodzie: Tytuł to bułka z masłem.Gospodarna narzeczonahttp://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-62492490355248381982010-11-12T22:25:59.363+01:002010-11-12T22:25:59.363+01:00dzięki - tak myślałam. Zrobię w przyszłym tygodniu...dzięki - tak myślałam. Zrobię w przyszłym tygodniu z fermentacją lodówkową. Pewnie muszę więc doliczyć z godzinę na ocieplenie się ciasta zanim zacznę formować bułeczki i postepować wg przepisu [?]Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-49078324917473173652010-11-12T22:15:05.839+01:002010-11-12T22:15:05.839+01:00Dodatkowe.Z tego co pamiętam.Dodatkowe.Z tego co pamiętam.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-16995507701520161902010-11-12T22:12:42.077+01:002010-11-12T22:12:42.077+01:00a mogę jeszcze jedno pytanie? płatki owsiane do ob...a mogę jeszcze jedno pytanie? płatki owsiane do obtoczenia bułek odejmujesz w podanych składników czy mają być dodatkowo?Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-76640738271947039092010-11-12T22:10:19.216+01:002010-11-12T22:10:19.216+01:00mam świeże, dużą kostkę - i nie chciałabym ich mar...mam świeże, dużą kostkę - i nie chciałabym ich marnować :)<br /><br />dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi!Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-49543081342855652532010-11-12T22:08:02.655+01:002010-11-12T22:08:02.655+01:00Do usług. W książce są świeże. Po prostu brytyjski...Do usług. W książce są świeże. Po prostu brytyjskie gospodynie WPPG nie mają takich. Według Hamelmana zawsze świeże do suchych to jak 3:1, chyba że masz suche tak zwane active dry wtedy ich jak 1:2 i trzeba je aktywować w odrobinie płynu.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-14827679063979295022010-11-12T22:05:00.839+01:002010-11-12T22:05:00.839+01:00dziękuję Ci za odpowiedź, to moje zaległe zadanie ...dziękuję Ci za odpowiedź, to moje zaległe zadanie z WPPG, a tylko Ty piekłaś ze świeżymi drożdżami. Będę zatem wdzięczna za dopisek co z nimi zrobić :)Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-79832734392670182142010-11-12T21:57:48.086+01:002010-11-12T21:57:48.086+01:00tak Nino świeżych. Zaraz dopiszę.I to jest chleb b...tak Nino świeżych. Zaraz dopiszę.I to jest chleb bez zaczynu, drożdże bezpośrednio do mąki. Robiłam go już kilka razy i zawsze wychodził i moim "uczennicom" ukochanym tez. ;-)Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-12185765172907290832010-11-12T21:52:13.095+01:002010-11-12T21:52:13.095+01:00czy Ty może używałaś świeżych drożdży? - bo tak mi...czy Ty może używałaś świeżych drożdży? - bo tak mi się zdaje...<br /><br />z czego robiłaś tu zaczyn - z samego mleka, pamiętasz może?Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-2688365786491116222010-02-06T23:21:28.904+01:002010-02-06T23:21:28.904+01:00No pisałam, że wystąpiłam przed szereg. Jak to ja....No pisałam, że wystąpiłam przed szereg. Jak to ja. Zaliczone?Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-20112713982623893742010-02-06T21:54:05.363+01:002010-02-06T21:54:05.363+01:00kurcze miałaś te bułki jeszcze przed lekcjami :D
p...kurcze miałaś te bułki jeszcze przed lekcjami :D<br />piękne te twojemargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-65756358583428833592009-12-12T11:27:08.714+01:002009-12-12T11:27:08.714+01:00cudne są, a na relacje z lekcji czekam cierpliwie ...cudne są, a na relacje z lekcji czekam cierpliwie :)magda k.https://www.blogger.com/profile/06073436540828113498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-13713903903710864062009-12-12T10:59:15.538+01:002009-12-12T10:59:15.538+01:00Uwielbiam takie bułki i nowe prepisy. Wypróbuję na...Uwielbiam takie bułki i nowe prepisy. Wypróbuję na 100%.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-36487789108233738122009-12-12T00:17:16.365+01:002009-12-12T00:17:16.365+01:00Miazsz wyglada fantastycznie!
Co do Twojego wstep...Miazsz wyglada fantastycznie!<br /><br />Co do Twojego wstepu zas, to ja mam dokladnie odwrotnie... niestety ;)<br /><br />Pozdrawiam serdezcnie!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.com