tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post1112582673265563505..comments2024-01-14T09:45:45.220+01:00Comments on Na kruchym spodzie: Na stare lata. Ciasto bezglutenowe.Gospodarna narzeczonahttp://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-14739409718918192312009-09-08T10:55:45.463+02:002009-09-08T10:55:45.463+02:00Witam może mogłabym jakoś pomóc. Z dietą bezglute...Witam może mogłabym jakoś pomóc. Z dietą bezglutenową radzimy sobie już prawie pięć lat. Nasza najmłodsza córeczka jest właśnie chora na celiakie, na początku było cieżko ale teraz jest już dużo lepiej. Życzę dużo sił i wytrwałości, pozdrawiam ciepło!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-39150868598753245952009-09-07T08:44:47.424+02:002009-09-07T08:44:47.424+02:00och, jaki smutny post....pomozesz swojej babuni ko...och, jaki smutny post....pomozesz swojej babuni kochajac ja i myslac o niej usmiechnietej, zadowolonej, radosnej, odnalezionej w swoim nowym swiecie. kazdy wiek ma swoje uroki. Babcie sa przekochane, duzo mozemy sie od nich nauczyc! kochaj ja bo po prostu jest! jestes kochana, ze pieczesz dla niej ciasta! ona na pewno to docenia i okazuje swoja wdziecznosc najlepiej jak potrafi! ciasto wyglada naprawde pysznie!martahttps://www.blogger.com/profile/07835914812643544011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-60046119788841949242009-09-06T22:33:43.018+02:002009-09-06T22:33:43.018+02:00Usuń komentarz z bloga: Na kruchym spodzie
Blogg...Usuń komentarz z bloga: Na kruchym spodzie<br /><br />Blogger Gospodarna narzeczona pisze...<br /><br /> Polka: no nie wiem... z racji swojego zawodu miałabym na to odpowiedź ;-)<br /> Poczytaj sobie kiedyś Yaloma (mądry pan)<br /><br /> Fellunia; No niestety mąka ryżowa glutenowa z zagranicy jest. Jakiś kraj Bemeluxu nie pamiętam. A quinoa wdzięcznie się w moździeżu uciera, ale dzięki.<br /><br /> Aga-aa: wypróbuj koniecznieGospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-64522767216518460822009-09-06T21:58:43.352+02:002009-09-06T21:58:43.352+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-2217859299980788732009-09-06T21:16:50.510+02:002009-09-06T21:16:50.510+02:00ja nigdy quinony nie jadłam,zawsze obiecuję sobie ...ja nigdy quinony nie jadłam,zawsze obiecuję sobie kupić...ale, no właśnie ale jakieś tam jest<br /><br />celiaklie miałam jako dziecko, nie pamiętam, ale współczuje, bo wiem ile to wyrzeczeń oznacza :*Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-32743759077237484532009-09-06T20:02:51.810+02:002009-09-06T20:02:51.810+02:00Też się przymierzam do tego ciasta zarekomendowane...Też się przymierzam do tego ciasta zarekomendowanego przez Beę :)<br />Narazie zamówiłam mąkę z Quinoa w moim sklepiku ekologicznym, w Polsce produkuje ją BioFuturo, jest np. tutaj: <a href="http://rajskismak.pl/product_info.php?products_id=454" rel="nofollow">http://rajskismak.pl/product_info.php?products_id=454</a><br /><br />Coś mogę powiedzieć o tym, o czym piszesz w artykule, celiakię zdiagnozowano u mnie bardzo późno i nie mogę się przekonać do dostępnych w sklepach produktów bg. Mają często taki charakterystyczny smak guaru, wydaje mi się ohydny, sama go używam bardzo oszczędnie i kupuję mąkę bg, która go nie zawiera, choć ciężko ją u nas znaleźć.<br /><br />Najbardziej jednak zainteresowałaś mnie informacją o mące ryżowej glutenowej, czy masz na myśli "sweet rice flour"? Nie udało mi się jej zlokalizować w Polsce, kupiłam taki azjatycki kleisty ryż, z którego jest produkowana i zamierzam go zmielić. A Ty skąd ją masz?<br /><br />Serdecznie pozdrawiam Ciebie i twoją bezglutenową krewną ")felluniahttps://www.blogger.com/profile/16921397018661042203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4583530200807168750.post-67170578563277520632009-09-06T19:12:54.369+02:002009-09-06T19:12:54.369+02:00Trochę ze strachem przeczytałam Twój post. A to dl...Trochę ze strachem przeczytałam Twój post. A to dlatego, że ja się starości panicznie boję. Nie raz jak zacznę o niej myśleć to serce wali mi jak oszalałe, że będę kiedyś musiała polegać na kimś innym, bo sama będę za słaba. A tego nie zniosę :(<br /><br />Strasznie mnie ciekawi smak tego ciasta. Quinoa uwielbiam, więc myślę że to byłby mój smak. Dzielna jesteś i dobra, że w weekend przemierzasz pół polski z ciastem w pociągu. <br />A co do zdjęć i światła - jestem podłamana. Chyba mi przyjdzie zawiesić bloga na okres zimowy...<br /><br />Ściskam Cię mocno!<br /><br />e.Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.com